veliki problemi

Nakon BuzzFeeda na rubu bankrota našao se i legendarni Vice

02.05.2023 u 14:50

Bionic
Reading

Vice Media Group, tvrtka izdavač popularnih portala Vice i Motherboard, sprema se proglasiti bankrot, piše New York Times, pozivajući se na dobro upućene izvore

Tvrtka u koju uložilo pet ulagača razmišlja i o prodaji da bi u zadnji čas izbjegla bankrot, neizbježan u idućim tjednima. Dođe li stvarno do bankrota, kontrolu nad Viceom preuzet će njihov glavni vjerovnik Fortress Investment Group.

'Vice Media Group prolazi kroz složenu evaluaciju strateških alternativa. Tvrtka i dioničari su fokusirani na pronalaženje najboljeg puta', suhoparan je odgovor Vicea na pitanje o mogućem bankrotu.

Bankrot Vicea dio je niza stečajeva i restrukturiranja medijskih i tehnoloških poduzeća koji se dogodio posljednjih mjeseci nakon što su se ekonomski uvjeti u SAD-u pogoršali, a oglašivački budžeti su srezani.

Ranije ovog mjeseca BuzzFedd je objavio da će ugasiti svoju informativnu redakciju koja se 'proslavila' objavom irelevantnog sadržaja i nije preživjela test digital only poslovanja.

Prošlog tjedna Vice je objavio da gasi televizijsku emisiju 'Vice News Tonight' u sklopu šireg restrukturiranja poslovanja i nezaobilaznog dijeljenja otkaza.

Vice je bio jedan od najbrže rastućih medija na početku digitalne izdavačke ere te je u toj fazi bio izdašno evaluiran na burzama. No milenijalci, njihova ključna publika, okrenula im je leđa.