DAN NA BURZI

Najlikvidnije izdanje - dionica Hrvatskog Telekoma

Bionic
Reading

Dionički indeksi su dan zaključili neznatno u zelenom, nakon snažnog pada u prvom trgovinskom danu u ovoj godini. CROBEX i CROBEX10 su ojačali 0,03 posto i 0,15 posto, dok je sektorske dobitnike predvodio indeks prehrambenog sektora sa 1 posto plusa

Nakon nekoliko trgovinskih dana povećane likvidnosti, domaće tržište kapitala je zabilježilo znatan pad prometa, na svega 4 milijuna kuna prometa, djelomično uzrokovano nedostatkom blok transakcija.

Trgovanje je prošlo bez milijunaša, a najlikvidnije izdanje je bila dionica Hrvatskog Telekoma s manje od pola milijuna kuna prometa, uz rast cijene od 0,3 posto.

Nešto iznad 400 tisuća kuna prometa je prikupila dionica Optime Telekoma, te pri tome skočila 9,3 posto, te time priskrbila titulu uvjerljivog dobitnika dana. Sličan promet, oko 430 tisuća kuna prometa su ostvarile i dionice Maistre i Podravke.

Dionica Maistre je pri tome upisala pad cijene od 1,3 posto, što je bio jedini gubitaš u top pet najlikvidnijih dionica, dok je Podravka s druge strane ojačala 0,3 posto. Na strani gubitnika izdvaja se dionica Viktora Lenca s padom cijene od oko 17 posto, a slabu izvedbu je imala i dionica Dalekovoda s 6 posto minusa.

Dobitnik dana Optima Telekom +9,32% 1,76

Gubitnik dana Viktor Lenac -17,24% 4,00

CROBEX +0,03% 1.729,91

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.