TRŽIŠTE KAPITALA

Na Zagrebačku burzu prelilo se negativno raspoloženje sa stranih tržišta

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je tjedan započelo u crvenom teritoriju, pri čemu su indeksi CROBEX i CROBEX10 dan zaključili s minusom od 0,7 posto i 1,0 posto

Negativni sentiment se očito prelio sa stranih burzi na domaće tržište. Gubitci su bili ravnomjerno raspodijeljeni po sektorima, iako je nešto izraženiji bio kod blue-chip izdanja, dok je ozbiljnije dobitke imao tek građevinski sektor koji je skočio 2 posto, nakon rasprodaja koje su uz prekide trajale još od kraja siječnja.

Likvidnost je blago ojačala u odnosu na prosjek zadnjih nekoliko tjedana, što je dodatno potpomognuto blok transakcijom dionicom Arena Hospitality Groupa u iznosu od 4,3 milijuna kuna.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

U redovnom trgovanju je prikupljeno 9 milijuna kuna, s tri milijunaša. Najlikvidnije izdanje je bila dionica Valamar Riviere, koja je oslabila 1,2 posto, pri 1,6 milijuna kuna prometa. U stopu ju slijedi dionica Hrvatskog Telekoma s 1,5 milijuna kuna protrgovane vrijednosti i padom cijene od 2,5 posto.

Među milijunaše se ugurala dionica Končar elektroindustrije, koja je pri 1,2 milijuna kuna prometa stagnirala cijenom na 680 kuna, a nadomak milijun kuna prometa je bila povlaštena dionica Adrisa, te je pri tome oslabila 2,3 posto.

Dobitnik dana: Viro +4,38% 167,00

Gubitnik dana: Magma -28,57% 0,35

CROBEX: -0,65% 1817,36

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.