GRUPACIJA FALKENSTEINER

Na Krku se otvara hotel u čiju je obnovu uloženo 100 milijuna kuna

30.06.2017 u 11:51

  • +3

Falkensteiner Hotel Park Punat

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Grupacija Falkensteiner za vikend otvara obnovljeni hotel Park u Puntu na Krku, očekujući od tog, kao i od drugih hotela i rezidencija u Hrvatskoj kojima upravlja bolje turističke rezultate u ovoj godini, doznaje se iz te grupe koja najavljuje i druge investicije

U Hrvatskoj austrijska grupacija Falkensteiner (Falkensteiner Michaeler Tourism Group) pod svojim brendom Falkensteiner Hotels & Residences upravlja s osam turističkih smještajnih objekata, od kojih je većina u Dalmaciji odnosno na zadarskom području (Hotels & Residences Punta Skala, hoteli Iadera, Diadora i Adriana, apartmani Senia i Petrčane te Club Funimation Borik), dok su na otoku Krku u mjestu Punat prisutni u Hotelima Punat u sklopu kojih su kamp Pile i hotel Park.

Taj hotel u Puntu na Krku, u koji su investirali više od sto milijuna kuna, za goste otvaraju 1. srpnja, nakon obnove u sklopu koje su preuređene sve sobe, njih više od 190, te uređeni brojni dodatni sadržaji - restoran, bar, bazeni, sadržaji za djecu, animaciju i vodene atrakcije, sunčališta - čime je i kategorija hotela povećana na četiri zvjezdice.

Osim u taj hotel, ove će godine u Puntu na jesen krenuti i s investicijama u kamp Pila, a za jesen su, kako kažu, odgodili i investiciju i radove društva Borik d.d. na svim projektima dok se ne dovrše administrativni postupci.

"Ove godine planirane investicije su u četiri projekta, te uz već spomenuti hotel Park u Puntu bi na jesen trebala krenuti i kompletna obnova kampa Pila na razinu četiri zvjezdice, dok se kategorija kampa Borik na zadarskom području povećava na pet zvjezdica s novim konceptom 'city urban kampa' za cjelogodišnju ponudu, a obnavlja se i grade novi sadržaji i u hotelu Funimation", otkrivaju iz te tvrtke.

Dosadašnjim dijelom ove turističke godine i poslovnim rezultatima zadovoljni su u oba Falkensteinerova resorta, Boriku i Punta Skali, a trend porasta bukinga nastavlja im se i u lipnju, za koji kažu, da je ove godine bio odličan jer je 'zahvatio' i većinu praznika u Austriji i Njemačkoj, što su njihova važna tržišta.

"Zadovoljni smo i ostalim poslovnim segmentima u predsezoni, pogotovo brojnim konferencijskim i poslovnim događanjima u našim objektima u svibnju, čiji nastavak očekujemo i u rujnu i listopadu, dok su nam rezultati u segmentu odmorišnih grupa na razini prošle godine. S druge strane, već sada vidimo da će glavni ljetni dio sezone premašiti lanjske rezultate u touroperatorskom, ali i segmentu odmorišnih individualnih gostiju, što nas izuzetno veseli i daje dodatan polet cjelokupnoj lokalnoj zajednici", naglašavaju iz Falkensteinera.

Iznose i da u njihove objekte u Hrvatsku najviše dolaze turisti iz Njemačke, Austrije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke i zemalja Beneluxa, kao i da u posljednje vrijeme bilježe i važne poraste iz Ujedinjenog Kraljevstva (UK) i s dalekih tržišta.

Inače, grupacija Falkensteiner Michaeler Tourism Group ove godine obilježava 60 godina postojanja, tijekom kojih su razvili brend Falkensteiner Hotels & Residences u sklopu kojeg je danas oko dvije tisuće zaposlenih u 33 hotela i rezidencija na razini četiri i pet zvjezdica u šest europskih zemalja.

Osim Hrvatske, gdje upravljaju sa osam objekata, u grupaciji je još 14 hotela u Austriji, sedam u Italiji, dva u Češkoj te po jedan u Srbiji i Slovačkoj.