RUSIJA ZEMLJA PARTNER

Na Agro Arci više od 220 inovacija iz 12 zemalja

03.05.2012 u 15:53

Bionic
Reading

Na slatinsku Agro Arcu, međunarodni sajam inovacija, eko ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, koja u dvoranama slatinskog Agroduhana počinje sutra i traje do nedjelje, 6. svibnja, prijavilo se oko 230 izlagača, s više 220 inovacija. Zemlja partner sajma ove je godine Rusija, a osim iz Hrvatske očekuju se inovatori iz Slovenije, Češke, Italije, BiH, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Egipta

'Sajam će i ove godine naglasiti važnost proizvodnje hrane koje u svijetu nema dovoljno. Samo će Rusija, kao partner, predstaviti 22 nove tehnologije na području prehrambene industrije, a tu su još i inovatori iz 11 stranih zemalja. Za ovo područje takav je sajam od iznimne vrijednosti jer će pozitivno utjecati na gospodarsku klimu i potaknuti nove poslovne kontakte', kaže Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske koja je, uz Grad Slatinu, osnivač i organizator Agro Arce.

Novitet je ovogodišnje Agro Arce 'Torta fest' – natjecanje profesionalnih i amaterskih slastičara u izradi slastica na temu proljeća.

Zbog teške gospodarske situacije u gradu organizatori su četvorni metar sajamskog prostora naplaćivali 300 kuna – daleko ispod cijene prostora na sajmovima u većim hrvatskim gradovima.