BRODOVI U ŠIBENIKU

Na Adriatic Boat Showu više od 100 izlagača

adriatic boat show jahte

adriatic boat show jahte

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Jaramaz

Četvrti međunarodni sajam nautike Adriatic Boat Show (ABS), koji je danas otvoren u novoizgrađenoj marini za megajahte D-Marin u šibenskoj Mandalini, okupio je više od 100 izlagača, a na sajmu je izloženo više od 60 brodova duljine preko 15 metara

Sajam je otvorio predsjednik saborskog Odbora za turizam Goran Beus Richembergh koji je čestitao Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji na tome što ozbiljno shvaćaju kolike su mogućnosti razvoja nautičkog turizma i kolike koristi mogu imati ljudi od tog gospodarskog sektora.

Tome u prilog, kazao je, svjedoči činjenica da od ukupno 600 milijuna kuna prihoda ostvarenog u nautičkim lukama u Hrvatskoj na Šibensko-kninsku županiju otpada 165 milijuna kuna.

Šibenski gradonačelnik Ante Županović posebno se osvrnuo na ulaganja Nautičkog centra Prgin i turske Dogus grupe, podsjetivši kako je izgradnja prve hrvatske marine za megajahte, u kojoj je danas otvoren ABS, zajednička investicija tih dviju grupacija.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk je potvrdio kako je nautički turizam jedna od razvojnih grana županijskog gospodarstva, zbog čega je županija u izmjenama Prostornog plana predvidjela novih 30 hektara za ovu djelatnost.

Savjetnik ministra turizma Ivo Bašić također je naglasio kako država, ali i lokalna zajednica, mora pridati veliku pažnju nautici, napominjući kako prosječni nautičar u Hrvatskoj boravi 14 dana, visoko je obrazovan, srednjih godina, a mjesečni prihodi su mu iznad 3,5 tisuće eura.

Ministarstvo turizma će nastojati u što skorije vrijeme riješiti problematiku turističkog zemljišta i privatizaciju tvrtki preostalih u državnom vlasništvu, kazao je Bašić

Adriatic Boat Show u organizaciji Nautičkog centra Prgin održava se do 20. svibnja, a ponudit će niz zanimljivih tribina i nekoliko svjetskih premijera.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi