PROMJENE OD 1. SIJEČNJA

Mudrinić odlazi u DT, Tomašković novi predsjednik uprave HT-a

30.04.2015 u 15:29

Bionic
Reading

Ivica Mudrinić odlazi u Deutsche Telekom, na mjesto predsjednika Uprave HT-a imenovan je Davor Tomašković

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora kompanije Ivica Mudrinić dao je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Hrvatskog Telekoma d.d. (HT) kako bi prihvatio poziciju višeg potpredsjednika u Deutsche Telekomu zaduženog za stratešku potporu članu Uprave DT Europe i tehnologije i Upravi DT-a u Bonnu.

Nadzorni odbor na njegovo je mjesto imenovao Davora Tomaškovića, koji će dužnosti predsjednika Uprave HT-a preuzeti 1. siječnja 2014. godine s mandatom od četiri godine.

'Prije svega zahvaljujem Ivici Mudriniću na svemu što je u dugih petnaest godina na čelu kompanije napravio za HT, koji je pod njegovim vodstvom od državnog monopolista postao ne samo istinski transformirani telekomunikacijski tržišni lider u Hrvatskoj već i tehnološki predvodnik unutar DT grupe. Činjenica da Ivica Mudrinić sada dolazi u središnjicu DT-a najbolje pokazuje koliko cijenimo njegove uspjehe, rad i znanje od kojeg će ubuduće izravnu korist imati i HT i DT grupa. Uvjeren sam da je u ovim izazovnim vremenima obilježenim gospodarskom krizom Davor Tomašković najbolji mogući izbor za novog predsjednika Uprave HT-a i radujem se budućoj suradnji s još jednim odličnim hrvatskim menadžerom,' izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Mark Klein

'Zahvaljujem svim kolegama i zaposlenicima Hrvatskog Telekoma na svemu što smo zajedno napravili u ovih petnaest godina, kao i dioničarima kompanije koji su mi kontinuirano ukazivali povjerenje. Drago mi je da smo u proteklom razdoblju uspjeli izgraditi modernu komunikacijsku infrastrukturu koja podiže Hrvatsku na globalnoj ljestvici konkurentnosti i na kojoj počiva ukupno gospodarstvo naše zemlje. Svi zajedno na to stvarno možemo biti ponosni. Siguran sam da će pod vodstvom Davora Tomaškovića, kojem želim ponovnu toplu dobrodošlicu u našu kompaniju, HT i dalje ostvarivati uspjehe koji su mu donijeli posebno mjesto, kako na domaćoj poslovnoj sceni i ICT industriji, tako i u DT grupi,' izjavio je Ivica Mudrinić
 
'Iznimno me veseli što se pridružujem timu jedne od najuspješnijih i najuglednijih hrvatskih kompanija. Pred nama je mnoštvo izazova jer industrija prolazi kroz značajne promjene koje u najkraćem roku zahtijevaju što efikasniju prilagodbu poslovanja. Siguran sam da ćemo na ove izazove znati odgovoriti, ostvariti dobre poslovne rezultate i nastaviti graditi uspješnu budućnost HT-a, kompanije koja je jedan od ključnih pokretača hrvatskog gospodarstva,' izjavio je Davor Tomašković

Novi predsjednik uprave HT-a Davor Tomašković rođen je 1969. godine u Vinkovcima. Diplomirao je 1994. godine elektrotehniku na Sveučilištu u Zagrebu. MBA diplomu je na prestižnom milanskom Bocconiju stekao summa cum laude 1997. godine. Više od desetljeća Tomašković je na vodećim pozicijama u nekim od najuglednijih hrvatskih kompanija.

Nakon stjecanja diplome karijeru je započeo u Ministarstvu znanosti i tehnologije, implementirajući prvu akademsku internetsku mrežu. Po završetku MBA-a u Milanu odlazi u Austriju i karijeru nastavlja u konzultantskoj kući McKinsey&Company. Tomašković se 2002. godine vraća u Hrvatsku na poziciju direktora strategije i razvoja Hrvatskog Telekoma.

Dužnost predsjednika Uprave Tiska, vodeće hrvatske distribucijske kompanije, preuzima 2004. godine. Nakon uspješnog provođenja zahtjevnog procesa restrukturiranja Tiska, dolazi na mjesto predsjednika Uprave TDR-a, regionalnog lidera u duhanskoj industriji, gdje je proveo zadnjih sedam godina.