ŠIRENJE PROIZVODNJE

MTČ preuzima tvornicu čarapa u Zrenjaninu

14.02.2011 u 14:42

Bionic
Reading

Tvrtka MTČ Tvornica čarapa, preživjeli dio nekadašnjeg čakovečkog tekstilnog diva, zainteresirana je za kupnju tvornice čarapa Udarnik u Zrenjaninu koja je završila u stečaju. Usporedo s time, čakovečka tvrtka priprema nastavak proizvodnje u propalom MTČ-u čije je pogone zakupila

'Zainteresirani smo za kupnju poduzeća te smo na natječaj dostavili svoju ponudu zajedno s poslovnim planom, tako da sada sve ovisi o odluci stečajnog vijeća', doznajemo od Špire Kričke, predsjednika Nadzornog odbora čakovečkog poduzeća.

Budući da je dosad zaprimljena samo ponuda čakovečke tvrtke, članovi stečajnog vijeća Udarnika trebat će idućeg tjedna samo odlučiti hoće li je prihvatiti ili će raspisati još jedan u nizu natječaja za zrenjaninsko poduzeće, koje je od 2009. u stečaju.

Naime, početna cijena od oko sedam milijuna eura za Udarnik bila je ulagačima previsoka, pa je Agencija za stečajeve krajem prošle godine počela tvrtku prodavati po dijelovima, tako da su već prodane Udarnikove trgovine i sirovina.

Međutim, sudeći po izjavi srbijanskog ministara ekonomije Mlađana Dinkića, sada bi se trebali prodati i proizvodni pogoni. Naime, ističući da se nakon dugo vremena našlo rješenje za Udarnik, ministar je za MTČ rekao da se radi o ozbiljnom ulagaču, koji je voljan pokrenuti proizvodnju. MTČ je spreman i na ulaganja, zahvaljujući kojima bi u roku od tri godine posao trebalo dobiti 500 radnika.

Usporedno s planovima u Zrenjaninu, MTČ Tvornica čarapa radi posljednje pripreme radi pokretanja proizvodnje u još jednom poduzeću u stečaju. Riječ je o čakovečkom MTČ-u koji je u stečaj otišao lani, a bavio se proizvodnjom pamučnog pletiva. Vijeće vjerovnika nedavno je prihvatilo ponudu MTČ Tvornice čarapa za zakup njegovih pogona i strojeva. U tvornici se planira zaposliti 60-70 radnika radi dorade pamuka i izrade pamučnog pletiva koji služi kao sirovinska osnova u proizvodnju Tvornice čarapa, čime se namjerava zamijeniti uvozna sirovina.