TVORNICA AMBALAŽE

MTC najavio ulaganja od 30 milijuna eura u Aluflexpack

20.06.2013 u 13:33

Bionic
Reading

Nakon uspješno završenog procesa preuzimanja vodećeg hrvatskog proizvođača savitljive ambalaže, Aluflexpack grupe, industrijska grupacija Montana Tech Components (MTC grupa) imenovala je novi upravljački tim čiji je zadatak osiguranje dugoročno pozitivnog razvoja, a sastoji se od predsjednika Upravnog odbora Igora Arbanasa, operativnog direktora Ive Pastuovića i financijskog direktora Johannesa Steurera

Grupa MTC grupuAluflexpack preuzela je u studenom 2012. godine, a u šest mjeseci poslovanja na hrvatskom tržištu stekla je pozitivne dojmove. Prvobitni plan za Aluflexpack grupu je dostignut i premašen. MTC vrlo je zadovoljan tvrtkom i ukupnim poslovnim okruženjem u Hrvatskoj, uključujući partnere te vladine i zakonodavne institucije s kojima je u kontaktu.

Preuzimanje Aluflexpack Groupa za MTC je prvi korak u preuzimanju jednog od vodećih položaja u europskoj ambalažnoj industriji i jačanju stručnosti na području aluminijske industrije. Izradi sveobuhvatnog petogodišnjeg plana se pristupilo konzervativno, no s ciljem znatnog povećanja prometa Grupe u ključnim segmentima ljudske prehrane, prehrane kućnih ljubimaca, slastica i mliječne industrije.

Tijekom sljedećih nekoliko godina planiraju se značajna ulaganja u visini od preko 30 milijuna eura s ciljem unapređenja konkurentnosti, produktivnosti i kapaciteta hrvatskih proizvodnih pogona, a sve u skladu s planovima o zdravom rastu. U MTC-u su izuzetno zadovoljni stručnošću i angažmanom hrvatskih zaposlenika te planiraju nastaviti s razvojem postojećih potencijala kroz uvođenje fokusiranih mjera za razvoj ljudskih resursa, a planiraju i zapošljavati nove iskusne i kvalificirane djelatnike.

MTC i grupa Aluflexpack vjeruju da će pozitivne posljedice ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kao što su pravna sigurnost, smanjenje ograničenja u trgovinskoj razmjeni s EU-om, smanjenje administracije potrebne za prolazak kroz carinu i tako dalje, uvelike nadmašiti one negativne poput uvođenje carina na nekim istočnim tržištima.

'U dosadašnjem radu smo ostvarili iznimno dobru suradnju s vlastima. Predstavnici regionalnih i nacionalnih tijela vlasti u Hrvatskoj dočekali su nas raširenih ruku. Kao investitori doista imamo vrlo dobra iskustva i željeli bismo i druge ohrabriti da ulože u Hrvatsku. Vrlo smo zadovoljni svojim ulaganjem i možemo sa zadovoljstvom ustanoviti da je Hrvatska ne samo vrlo ugodna zemlja za odmor, već i zemlja s vrlo konkurentnim poslovnim okruženjem, što u prvom redu može zahvaliti svojim vlastima i svojim sposobnim, marljivim i motiviranim građanima', rekao je Michael Tojner, glavni izvršni direktor i većinski vlasnik MTC-a.

Sjedište tvrtke Aluflexpack Novi je u Murvici pored Zadra. Tvrtka je osnovana 2001. kao slijednik Folijaplasta osnovanog još 1981., također sa sjedištem u Zadru. Od 29. studenog 2012., grupacija Montana Tech Components AG iz Švicarske zaključila je kupnju i preuzela Aluflexpack grupaciju. AFP izvozi 75 posto svoje proizvodnje ponajviše u Austriju, Italiju, Njemačku, Poljsku, Češku i ostale zemlje zapadne, srednje i istočne Europe. Najveći inozemni partneri su tvrtke poput grupe Ferrero, Nestle, Ritter, Lactalis, Muller, Bauer itd. Vodeći domaći polovni partneri su Frank, Kraš, Podravka, Dukat, Vindija, Agrokor grupa i ostale poznate hrvatske tvrtke.