ANTE SAMODOL:

'MOL se ne treba brinuti da ćemo izići iz naših ovlasti'

29.04.2011 u 09:42

Bionic
Reading

U sjeni prepucavanja HANFA-e i MOL-a, čelnici Ine danas će na konferenciji za novinare objaviti poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2011. godine

Zagrebačka burza jučer je prema nalogu Hanfe, treći put u mjesec dana, prekinula trgovanje dionicom Ine. Kao razlog navode veliko trgovanje inozemnih investitora, koje još nisu rasvijetlili. Hanfa od ožujka provodi istragu jer sumnja u manipulacije. Iz MOL-a je, pak, stiglo priopćenje u kojem priznaju da su kupovali dionice od privatnih investitora, ali ne tijekom službene ponude, nego samo izvan nje, A to im, kažu, zakoni ne zabranjuju.

Predsjednik HANFA-e Ante Samodol nije želio polemizirati s MOL-om putem medija. 'Kao što je dobio pisano od nas upit, tako treba i nama odgovoriti. Mi kao regulator ćemo znati zauzeti stav i primijeniti odredbe zakona, i to je sve. MOL se ne treba brinuti da ćemo mi izići iz naših ovlasti, a isto tako MOL mora znati da ne može s nama komunicirati putem priopćenja ili konferencija za novinare', izjavio je predsjednik Uprave HANFA-e Ante Samodol.