TAJANSTVENA NEVENKA JURAK TVRDI

Moji poslovi s Protegom su posve čisti!

protega-zena

protega-zena

Izvor: tportal.hr / Autor: Ilustracija

Nevenka Jurak, vlasnica agencije Fimi media, čije poslovanje s HPB-om navodno istražuje Uskok, u kratkom razgovoru za tportal opovrgnula je da se za njihove poslove interesirala policija, objašnjavajući da je žrtva medijskog linča

Dok mediji izvještavaju da je istraga vezana uz Josipa Protegu usmjerena i na milijunske poslove koje je, po nalogu uhićenog čelnika HPB-a, dobivala Fimi media, agencija koja je organizirala domjenke i vodila marketinške akcije i za mnoge druge tvrtke vezane uz državu te je neki direktno povezuju s HDZ-om, njezina vlasnica tvrdi da njihovo poslovanje nije predmet policijske istrage:

'Nitko me iz policije nije kontaktirao u vezi s HPB-om, imam svu dokumentaciju, sve ugovore, ne bojim se istrage jer sve što smo radili bilo je transparentno. U odnosu na marketinško poslovanje HPB-a koje viđamo u medijima, Fimi media odradila je malen dio', izjavila je Nevenka Jurak za tportal.

'Zovu me jer su zadovoljni mojim poslom'

Iako se njezinu agenciju već dulje vrijeme proziva da preko HDZ-ovskih veza dobiva unosne poslove, Jurak smatra da je jedini razlog što su joj česti klijenti upravo velike državne tvrtke - njezina profesionalnost:

'Sve sam poslove dobivala transparentno - putem natječaja, imam dug radni staž i puno radnog iskustva, zapošljavam 11 ljudi i ne želim nikoga otpuštati. Poslove sam dobivala samo iz razloga što dobro obavljamo poslove. Ako ste zadovoljni, uvijek ćete u kuću zvati istog majstora', kazala je Jurak.

Vlasnica agencije Fimi media žali se da joj mediji nanose štetu manipulirajući podacima: 'Razvlače me stalno po novinama, bez da me itko od novinara nazove, mediji stalno izlaze s napuhanim vrijednostima, navodeći ukupne vrijednosti poslova, ne navodeći rashode. Od prvog do posljednjeg članka o meni, svi samo prepisuju tekst EPH, iako čak i s njima radim jer sam agencija.'

Jurak je kazala da će, iako je izložena pritisku, nastaviti dalje poslovati: 'Nanosi se šteta ne samo meni, nego mojoj obitelji i djelatnicima, što će mi se vjerojatno odraziti na poslovanje. Iako me pogađa ova nepravda, ne namjeravam odustati od daljnjeg rada, ovih ću se dana konzultirati s odvjetnicima u kojem ću smjeru dalje ići.'

Nevenka Jurak sve do spominjanja njezinih poslovnih veza s HAC-om i HPB-om bila je potpuno nepoznata široj javnosti. Prije osnivanja tvrtke Fimi media radila je na HTV-u kao referentica u odjelu marketinga, a o tome da je gotovo anonimna svjedoči i činjenica da do sada nisu objavljene njezine fotografije ni u jednom mediju. Nažalost, Nevenka Jurak odbila je fotografiranje i za tportal uz obrazloženje da se ne želi eksponirati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi