DO KRAJA GODINE 30 DUĆANA

Mlinar agresivno ušao na slovensko tržište

07.12.2012 u 15:25

Bionic
Reading

Mlinar je ambiciozni plan širenja na regionalno tržište počeo realizirati u Sloveniji. Vodeći hrvatski pekarski trgovački lanac ovih je dana u Deželi otvorio prvih šest prodavaonica pekarskim delikatesama - tri u Ljubljani, dvije u Mariboru i jednu u Celju

To je samo početak najavljene ekspanzije Mlinarove maloprodaje izvan granica Hrvatske. U sljedećih desetak dana Mlinarova slovenska divizija bit će povećana za još četiri nove prodavaonice u Ljubljani i Mariboru, a do kraja iduće godine bit će ih oko 30

Sve nove pekarnice u Sloveniji otvorene su pod brandom Mlinar, izgledaju identično kao i dućani u Hrvatskoj te nude jednak asortiman.

Iz tvrtke ističu da su prve reakcije kupaca izuzetno pozitivne. Do sada je Mlinar u Sloveniji zaposlio 40 novih djelatnika, a do kraja iduće godine zaposlit će ih još oko stotinu.

Mlinar je u većinskom vlasništvu osječkog poduzetnika Mate Škoje, koji je tvrtku 2009. preuzeo od Agrokora. Od tada počinje razdoblje ekspanzije tijekom kojeg je razvijena mreža specijaliziranih prodavaonica pekarskih proizvoda i delicija.

Danas mreža broji 140 dućana, a u iduće dvije godine planira se udvostručenje njihovog broja.