ELIZABETA NOVAKOVIĆ

Mlada poduzetnica osmislila akademski rokovnik

21.08.2013 u 12:58

  • +4

Mlada hrvatska poduzetnica predstavila prvi akademski rokovnik

Izvor: Promo fotografije / Autor: Acro/Mateja Vrckovic

Bionic
Reading

Elizabeta Novaković, dvadesetdvogodišnja poduzetnica i diplomantica studija dizajna tržišnih komunikacija iz Zagreba, predstavila je Acro, prvi dizajnerski akademski rokovnik. Jedinstven na tržištu, Acro sadrži niz poglavlja korisnih za organizaciju i planiranje studentskih obaveza

Acro je specifičan po tome što umjesto kalendarske prati akademsku godinu, pa je praktičan za korištenje među studentskom populacijom. Njegov sadržaj, osim dnevnog planera obaveza, čine mnoga korisna poglavlja poput lente slobodnog vremena, liste ispitnih rokova, mjesečnih troškovnika, popisa adresa elektroničke pošte, studentskih poslova itd.

Eli Novaković je i sama donedavno bila studentica s nizom fakultetskih obaveza, poslova koje je povremeno obavljala i treninga taekwondoa kojim se profesionalno bavila. 'Kako nisam pronalazila rokovnik koji bi mi pomogao pratiti raspored, financije i razne rokove, sama sam počela iscrtavati 'obične' rokovnike. Nova godina me posebno nervirala jer su svi sadržali planere od siječnja do prosinca, što nije sukladno studentskim kalendarima. Acro je nastao kao alternativa nošenju dva rokovnika ili prepisivanju kontakta i obaveza', pojašnjava mlada poduzetnica.

Uspjela je plasirati svoj rokovnik u ponudu brojnih knjižara i trgovina: Algoritam, Tisak Media, Školska knjiga, Knjižara Ljevak, Korak, Prosvjeta, Lauba, UPI2M, Kino Europa Shop, Paravan i Iggy Concept Store. 'Kada je proizvod kvalitetan i od pomoći svojem krajnjem korisniku, ne postoje ni poteškoće s pronalaskom investitora, prodajne mreže i puta do kupaca', pojašnjava Eli.

Preko web prodaje na shop.acro.com.hr prodala je prve primjerke i u inozemstvo, a planira i nova limitirana izdanja rokovnika.