TRŽIŠTE KAPITALA

Mješovita izvedba dioničkih indeksa, Valamar Riviera u fokusu

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Nakon dosta snažnog prošlog tjedna, u kojemu je CROBEX upisao pet uzastopnih dana rasta, ovaj je tjedan otvoren bez jasnog trenda i zamašnjaka. Iako je CROBEX s blagim rastom od 0,1 posto upisao i šesti dan rasta, izvedba indeksa ipak je bila mješovita, s obzirom da je uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,02 posto u crveno.

Likvidnost se zadržala na razini prosjeka prošlog tjedna te je protrgovano oko 7,4 milijuna kuna. Uvjerljivo je u fokusu investitora bila dionica Valamar Riviere, koja je sa 3,7 milijuna kuna prometa činila oko polovinu prometa na burzi, dok joj je cijena dionice stagnirala na 27,6 kuna.

Solidan promet, nadomak milijun kuna, prikupila je dionica još jednog hotelijera Arena Hospitality Grupe, koja je također stagnirala cijenom. Na strani dobitnika možemo izdvojiti dionicu Maistre, čija je cijena skočila oko 5 posto, a solidnih 2,6 posto rasta je upisala dionica Končara. S druge strane, među gubitnicima se izdvaja dionica Lošinjske plovidbe sa 7,2 posto minusa te dionica Ingre sa 6,8 posto pada, vjerojatno kao posljedica realizacije kapitalnih dobitaka iz prethodnih tjedana.

Dobitnik dana Maistra +4,96% 254,00

Gubitnik dana Lošinjska plovidba -7,22% 90,00

CROBEX +0,07% 1.636,51

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!