javni poziv

Ministarstvo daje 24 milijuna kuna za razvoj turizma. Pronađite nešto za sebe

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 28.01.2019 12:47
  • Objavljeno 28.01.2019 u 12:42
Gari Capelli, ministar turizma

Gari Capelli, ministar turizma

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za program Konkurentnost turističkog gospodarstva za koji je predviđeno 23,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava, izvijestilo je to ministarstvo u ponedjeljak.

Ta sredstva će se kroz niz mjera dodjeljivati za povećanje kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih proizvoda u destinaciji, održivi razvoj, internacionalizaciju poslovanja, korištenje novih tehnologija i sl.

Dostupna su subjektima maloga gospodarstva - trgovačkim društvima izvan javnog sektora, obrtima i zadrugama te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Cilj je ojačati ponudu, a time i potrošnju u destinaciji, povećati razinu popunjenosti objekata tijekom čitave godine, povećati zapošljavanje u turizmu te povezati dionike u turizmu, prvenstveno lokalne proizvođače i ojačati međunarodnu prepoznatljivost Hrvatske.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Kroz mjeru A podupire se povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata. Mjerom B potiče se razvoj posebnih oblika turizma, mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, a mjera D na prepoznatljivost.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!