BESPOVRATNE POTPORE

Ministarstvo turizma stipendira turističke kadrove

11.10.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Ministarstvo turizma raspisalo je javni poziv za program bespovratnih potpora pod nazivom 'Stipendije' s ciljem podizanja kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu

Javni poziv je usmjeren na sufinanciranje stipendija učenicima ugostiteljsko-turističkih škola i studentima za zanimanja u turizmu, na način da 50 posto pokriva Ministarstvo turizma, a 50 posto partner (hoteli, kampovi, turističke agencije ili županijske obrtničke komore).

Učenici imaju pravo na maksimalno 500 kuna mjesečne stipendije, i to od 1. rujna 2013. do 30. lipnja 2014. godine, a studenti na 800 kuna, od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine.

Odmah po završetku redovnog školovanja, odnosno studiranja, partner ima obavezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist tijekom primanja stipendije ima obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki najmanje onoliko vremena koliko je trajalo stipendiranje.

'Turizam je industrija emocija i doživljaja, u kojoj stručnost i znanje, uz osmijeh i ljubaznost, igraju vrlo važnu ulogu. Poticanje obrazovanja turističkih kadrova i kvalitetni radnici u turizmu temelj su na kojima trebamo nastaviti graditi turističku priču Hrvatske', komentirao je ministar turizma Darko Lorencin

Javni poziv je otvoren do 30. listopada 2013, a više informacija o uvjetima možete pronaći na webu Ministarstva turizma