HFP POSTAO AUDI, ALI...

Milošević u upravi nasljednika Fonda kojem je ostao dužan

Domagoj Milošević

Domagoj Milošević

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević, jučer je imenovan zamjenikom predsjednika Upravnog vijeća Agencije koja je naslijedila HFP, kojemu je on svojevremeno u ulozi direktora Pastora ostao dužan isplatiti dividendu, za što nikad nije odgovarao

Dvije godine nakon što su u akciji Maestro pohapšeni, nažalost, samo neki od šefova Fonda zasluženog za kriminalnu hrvatsku privatizaciju, Vlada je jučer napravila prvi korak prema ukidanju HFP-a. Formalno će taj Fond raditi do 31. ožujka, no jučer je osnovan HFP-ov nasljednik, 'mega' agencija AUDI (Agencija za upravljanje državnom imovinom) kojom će upravljati dosadašnji šefovi HFP-a.

Novi ravnatelj AUDI-ja tako postaje dosadašnji predsjednik HFP-a, Vedran Duvnjak, a potpredsjedniku Vlade Petru Čobankoviću koji postaje šef Upravnog vijeća nove Agencije, zamjenik će biti Domagoj Milošević, drugi potpredsjednik Vlade, koji je svojedobno kao direktor Pastora ostao dužan HFP-u, za što nikad nije odgovarao.

Kako je već pisao tportal, u izvješću Državne revizije o privatizaciji Pastora, tvrtke čiji je vlasnik aktualni potpredsjednik Vlade Milošević, pronađen je niz ozbiljnih propusta, a za neke od njih Milošević je mogao i kazneno odgovarati. Jedan od pobrojanih grijeha bilo je neplaćanje oko 500.000 kuna dividende HFP-u, koji je svojevremeno bio suvlasnik Pastora. Revizori među odgovornima za poslovanje Pastora u tom razdoblju nabrajaju nekoliko direktora Pastora, među kojima i Miloševića. Obrazloženje iz Pastora bilo je posve bizarno, da Fond nije tražio naplatu pa je nastupila zastara. Ovaj zaboravljeni prijestup možda bi još uvijek mogao biti ispravljen, s obzirom na to da je Sabor prihvatio odredbe o nezastarijevanju kriminalnih djela iz pretvorbe i privatizacije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi