TKO POSLIJE MOTUŠIĆA

Miliša najizgledniji kandidat za šefa burze

zse

zse

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagrebačka burza

Višemjesečna potraga za novom Upravom Zagrebačke burze mogla bi se napokon okončati. Današnja sjednica Nadzornog odbora bavit će se upravo pitanjem nasljednika Roberta Motušića i Melite Marčete, poslom koji je u drugom pokušaju povjeren 'specijalistima', head hunterima

Ovih dana kao najizgledniji kandidati slovili su Joško Miliša iz Štedbanke i Saša Stanković koji je donedavno bio u HPB-u, s tim da se među poznavateljima situacije jučer tvrdilo da Stanković više nije u igri i da je izboru bliže Miliša kojemu se, među ostalim, pripisuje bliskost s trenutno najutjecajnijim dvojcem iz NO-a Marijanom Palićem iz Auctora i Ratkom Bajakićem iz ICF-a.

Prije brokerskog biznisa Štedbanke bio je i šef 'brokeraja' ICF-a Darka Ostoje, a nekoliko je godina proveo i na mjestu potpredsjednika HFP-a. Uz tu funkciju vežu se i neki repovi poput istrage slučaja prodaje hotela Alan. On je po isteku prvog natječaja na tvrdnje da je favorit izjavio kako je 'čuo takva govorkanja, ali da se nije ni prijavio na natječaj'.

Stanković pak, godinama ima ambicije prema tržištu kapitala, pa je svojedobno u savezu s Josipom Protegom neuspješno pokušao osvojiti čelno mjesto u (nekadašnjoj) Središnjoj depozitarnoj agenciji.

Inače, u NO-u su u ovom krugu govorili o ukupno 30-ak kandidata, no čini se da je to tek lista direktora brokerskih kuća, investicijskih društava i drugih tržišnih aktera koje su head hunteri kontaktirali. Uz nesmanjene frakcijske podjele, za ulazak u upravu burze trenutno ipak ne vlada gužva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!