PRIJATELJ OSTAJE PRIJATELJ

Milanović i Tedeschi: Danju u trgovinskom ratu, navečer na čagici u HNK-u

23.09.2015 u 12:10

Zoran Milanović i Emil Tedeschi

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Usprkos svim problemima – izbjegličkoj krizi, drami na granici zbog blokiranih kamiona, natezanju sa Srbijom – premijer Zoran Milanović našao je vremena zabaviti se na jučerašnjoj premijeri 'Zvizdana' u zagrebačkom HNK-u. Muziku na partyju puštao je njegov dobar prijatelj DJ SMS Deutsch iliti Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, kojeg bi zaoštravanje svađe s Beogradom moglo dobrano udariti po džepu

Je li Tedeschi uhvatio vremena požaliti se frendu i reći nešto poput 'stani malo na loptu, brate, upropasti mi biznis', nije nam poznato.

Možda se šef Atlantica zasad zadovoljio dramatičnim apelom Hrvatske gospodarske komore (HGK) koja je u utorak poslijepodne poručila Milanovićevoj vladi da bi zbog njihovog inaćenja na Bajakovu najviše mogli nastradati poduzetnici. 'Otvarajte granice ili će biti katastrofa', poručili su oni iznervirani zatvaranjem glavnog prijelaza između Hrvatske i Srbije.

HGK-ovci tvrde da dnevno dobivaju desetine telefonskih poziva uzrujanih domaćih biznismena kojima je Bajakovo žila kucavica. A jedan je, kažu, došao i iz Tedeschijeve kompanije

Prema prihodima od prodaje, srpsko tržište je za Atlantic jednako važno kao i hrvatsko. Tedeschi je u Srbiji vlasnik nekoliko prehrambenih tvrtki, među kojima su najpoznatije Grand kafa, najveći proizvođač kave u regiji, i Štark, najpoznatiji konditorski brend u Srbiji.

Navečer je, baš u vrijeme premijere 'Zvizdana', Milanović ipak malo popustio pa je hrvatska policija počela propuštati kamione s Bajakova koji prevoze kvarljivu robu.