NE POMAŽE SE TVRTKAMA

Matijašević: Vlada puno priča malo radi

06.10.2010 u 14:58

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević danas u Osijeku prozvao je Vladu da ne prelazi s riječi na djela po pitanju pomoći tvrtkama u teškoćama tijekom recesije, a da je program gospodarskog oporavka neučinkovit

Kritizirao je sva Vladina ministarstva koja sudjeluju u programu gospodarskog oporavka. Mjesecima, kaže Matijašević, nijedno ministarstvo nije odobrilo pomoć za 110 poduzeća koja su tražila državnu intervenciju u okviru programa C.

Umjesto da se poveća likvidnost poduzeća i obrtnika, ona se, kaže, u proteklih godinu dana pogoršala pa su neplaćeni računi narasli na 31,3 milijarde kuna, a to je za trećinu više nego lani u listopadu.

Upozorio je da nakon više od godinu dana, od srpnja 2009. godine, od kada je Vlada odlučila subvencionirati očuvanje radnih mjesta u poduzećima, u realnom sektoru ima 65 tisuća manje zaposlenih ljudi.

'Istovremeno raste zaposlenost u ionako preglomaznom javnom sektoru', ocjenio je čelnik HUS-a.

Na konferenciji za tisak s temom 'stranputice hrvatske ekonomske politike', Matijašević je ustvrdio da ministarstva gospodarstva, poljoprivrede, turizma i pomorstva nisu do sada riješile do kraja ni jedan od tih zahtjeva.