POSLOVNI REZULTATI

Marks & Spencer ponovo zabilježio pad prodaje odjeće

07.04.2016 u 12:22

Bionic
Reading

Britanska maloprodajna kompanija Marks & Spencer Group izvijestila je u četvrtak da je u posljednjem tromjesečju fiskalne godine ponovo zabilježila pad prodaje u odjelu odjeće dok je na razini grupe zabilježen blagi rast

U 13 tjedana zaključno s 26. ožujka prodaja u posrnulom odjelu mješovite robe koji obuhvaća odjeću, obuću i opremu za kućanstvo smanjena je 2,7 posto. Pad je blaži nego u prethodnom tromjesečju kada je iznosio 5,8 posto ali je odjel u sedam godina zabilježio rast prodaje samo u jednom tromjesečju.

'Iako je pad prodaje u odjelu odjeće i opreme za kućanstvo bio manji nego u prethodnom tromjesečju, naš rezultat i dalje ne zadovoljava i moramo uložiti dodatne napore', naglasio je novi izvršni direktor Steve Rowe, koji je ovog mjeseca na toj poziciji zamijenio Marca Bollanda.

'Zaokret u poslovanju s odjećom i opremom za kućanstvo kroz poboljšanu ponudu naš je glavni prioritet. U svibnju ću vas izvijestiti o novim prijedlozima', kazao je Rowe novinarima.

Odjel hrane obično bilježi daleko bolje rezultate ali je u promatranom razdoblju zabilježio stagnaciju prodaje, nakon više od sedam godina neprekinutog rasta.

Na razini grupe prodaja je u četvrtom fiskalnom tromjesečju porasla 1,9 posto.

U kompaniji izdvajaju poboljšanu internetsku stranicu, posebno brzinu i lakoću navigacije. Tako je prodaja u M&S.comu porasla 8,2 posto.

U međunarodnom poslovanju kompanija očekuje kontinuirano 'izazovno trgovinsko okruženje'.