STOP PADU BDP-A

Maras pozvao HUP da svoju imovinu stavi u funkciju

01.12.2012 u 14:53

Bionic
Reading

Pad BDP-a komentirao je ministar poduzetništva Gordan Maras. I njemu je kao i ministru financija Slavku Liniću na meti udruga poslodavaca koju je pozvao da svoju imovinu stave u funkciju

'Vidimo da u izvršnom odboru HUP-a sjede mnogi oni koji drže visoke cijene stanova na tržištu da se ne mogu prodavati. I normalno da kritiziraju kada se pokušava stimulirati stavljanje imovine u funkciju i na neki način poticati gospodarsku aktivnost', rekao je Maras.

Ministar poduzetništva očekuje pad BDP-a do dva posto i u zadnjem tromjesječju. Na porazne podatke danas se osvrnula i potpredsjednica Vlade Milanka Opačić

'Nažalost, u našoj zemlji ne postoji dovoljna svijest da moramo ulaziti u određene promjene i gdje god krećemo u neke izmjene tu su užasno veliki otpori. Morat će ljudi shvatiti da ne može više ovako', kazala je Opačić.

I predsjednik Ivo Josipović kometirao je pad BDP-a. Poručio je kako su nam nužne investicije. Nada se zaustavljanju pada rejtinga, a stvar je procjene hoće li nam trebati MMF, poruka je predsjednika Josipovića.

'Riječ je o kompleksnom problemu u kojem ima, naravno, problema na strani države. Sasvim sigurno ima i određenog mentaliteta koji se previša oslanja na državu i previše očekiva od države, ali ta vrsta slabosti gospodarstva ne eskulpira državu da učini sve što je u njenoj moći da što više ojača investicijsku klimu i uvjete gospodarenja', smatra Josipović.