nove cijene

Mali trgovci ogorčeni: Zbog Vlade i dalje gomilamo gubitke, mora nas se uključiti u odlučivanje o cijenama goriva

02.08.2022 u 09:24

Bionic
Reading

Nastavno na odluku Vlade RH o maloprodajnom cijenama goriva od 1. kolovoza 2022., mali distributeri goriva ponovno upozoravaju kako proizvoljna promjena modela obračuna cijena naftnih derivata (tjedni i dvotjedni prosjek), bez da Vlada o tome obavijesti dionike na tržištu naftnih derivata, onemogućuje distributere u nabavi goriva

Ponavljaju kako je nužno omogućiti distibuterima da dogovore nove uvjete s vlastitim dobavljačima na vrijeme, jer izmjene modela obračuna cijena diskriminiraju male distributere goriva i onemogućuju normalno poslovanje na tržištu dionicima koji nemaju pristup rafinerijskom gorivu.

Također, i ovotjedna Uredba za male distributere znači daljnje gomilanje gubitaka, jer se premija energetskog subjekta od 0,65 kn i dalje pogrešno naziva maržom distributera. Naime, marža je znatno manja što i dalje onemogućuje financiranje tekućih troškova poslovanja zbog čega poduzimaju odgovarajuće pravne korake.

Ponovno apeliraju na Vladu da odgovori na njihove apele i molbe te ih uključi u proces donošenja odluka o maloprodajnim cijenama goriva kako bi svoje poslovanje pravovremeno prilagodili uvjetima na tržištu.

  • +5
Benzinska crpka Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic