SLUŽBENI POSJET

Lorencin 'prodaje' hrvatski turizam u Iranu

04.05.2015 u 13:24

Bionic
Reading

Ministar turizma Darko Lorencin će 5. i 6. svibnja službeno posjetiti Islamsku Republiku Iran, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva turizma

Lorencin će u Iranu boraviti na poziv potpredsjednika Irana i predsjednika Iranske organizacije za kulturno naslijeđe, umjetnički obrt i turizam (ICHTO) Masouda Soltanifara. ICHTO je zadužen i za osnivanje, razvoj te praćenje djelovanja različitih turističkih ustanova i sadržaja u Iranu, kao i za razne druge aktivnosti povezane s primjerice investicijama.

U Teheranu će se ministar Lorencin susresti i s predstavnicima najistaknutijih iranskih turističkih agencija i avioprijevoznika.

Predviđeni su i susreti s predstavnicima iranskog Ministarstva vanjskih poslova, Iransko-hrvatskog društva prijateljstva te predstavnicima tvrtke SIS Holding.

Prema podacima koji se prenose u priopćenju, 2011. godine iranska je carina evidentirala da oko 27 milijuna Iranaca putuje u inozemstvo. Godinu kasnije, iranski su turisti u inozemstvu potrošili 18,5 milijardi američkih dolara.