ODJEDNOM NEBITNO

Linić se povukao, ne ukida poreznu olakšicu na prvu nekretninu

13.10.2013 u 20:02

Bionic
Reading

Nakon što se HNS pobunio protiv ukidanja olakšica na prvu nekretninu, ministar financija Linić odustao je od svoje ideje koju je predstavio u fiskalnim smjernicama

'Odustali smo od ukidanja porezne olakšice na prvu nekretninu, jer je to nebitno. Zato ćemo ostaviti porez na nekretnine na 5 posto umjesto da ga snižavamo za 4 posto, pa za proračun neće biti razlike. Ne treba ratovati oko nebitnih rashoda', izjavio je ministar Linić iz Washingtona za Dnevnik HTV-a. Tamo je sudjelovao na redovitom godišnjem zasjedanju Svjetske banke iMeđunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Komentirao je da bi Vlada bila efikasnija u provođenju reformi kada bi imala snažniju podršku za njihovo provođenje, ali to zbog političkih razloga i nadmetanja ide sporije od planiranog.

Linić kaže da je u SAD-u dobio podršku za reforme koje planira provesti, posebno od Svjetske banke koja će Hrvatskoj plasirati kredit od 150 milijuna eura iduće godine.

Osvrnuo se na privatizaciju trgovačkih društava u državnom vlasništvu, kazavši da se dugovi moraju vraćati. 'Vlada time poručuje da za vraćanje dugova nećemo dizati poreze, ali dugove moramo vratiti', rekao je.