ZADUŽENJE KOD GRAĐANA

Linić razmišlja o 'narodnoj obveznici'

Slavko Linić

Slavko Linić

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Ukoliko Vlada u ovoj godini uspije stabilizirati državne financije i sačuvati kreditni rejting, već sljedeće godine građanima bi mogla biti ponuđena takozvana 'narodna obveznica', piše Novi list

Takva obveznica bila bi ponuđena građanima te tvrtkama koje u bankama ukupno imaju više od 200 milijardi kuna depozita, najavio je u Novom listu ministar financija Slavko Linić, dodavši da se za uspješnost te akcije ipak moraju ispuniti neki preduvjeti.

'Kako se izradom novog proračuna i povećanjem investicija koje jedine mogu stvoriti gospodarsku aktivnost borimo za povjerenje investitora i kreditnih agencija, tako se moramo boriti i za povjerenje građana. Tek kada steknemo njihovo povjerenje, možemo im i ponuditi obveznicu', rekao je Novom listu Linić, dodavši da se to neće dogoditi prije sljedeće godine.

Upitan koliko bi ta obveznica iznosila, bi li se njome refinancirao dug ili prikupljala sredstva za investicije te kolika bi se kamata ponudila građanima, Linić kaže da se u ministarstvu 'ne bave razvijanjem modela, nego stvaranjem preduvjeta da se takav potez povuče'.

'Sada je važno da pokažemo koliko smo odgovorni prema potrošnji novca kojim država raspolaže, da rasteretimo gospodarstvo, samo tako možemo zadobiti povjerenje', zaključio je Linić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi