REPROGRAM POREZNOG DUGA

Linić dao još jednu šansu 'onima koji ne znaju čitati zakone'

  • Autor: Marina Barukčić
  • Zadnja izmjena 27.06.2012 11:36
  • Objavljeno 27.06.2012 u 10:22
Dvadeseta obljetnica članstva Hrvatske u UN-u - Slavko Linić

Dvadeseta obljetnica članstva Hrvatske u UN-u - Slavko Linić

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Poduzetnicima koji 'ne znaju čitati zakone' ministar financija Slavko Linić s današnje sjednice Vlade šalje posljednji poziv da reprogramiraju svoj porezni dug premda je istekao zadnji rok

Posljednji rok za predaju zahtjeva za reprogramiranje poreznih dugova istekao je krajem travnja, no ministar financija Slavko Linić dopunom Zakona o mjerama naplate poreznog duga uzrokovanog krizom produljuje taj rok na još mjesec dana nakon stupanja zakona na snagu.

'Podsjećam da je jedan od naših prvih poteza bio da gospodarstvenicima omogućimo refinanciranje svih poreznih dugova na tri godine uz nisku kamatu reprogramiranja. Do danas smo imali više od 8.500 zahtjeva za reprogramiranje uz poseban model otpisa kamata ako se uplati dug, na što je otpalo oko 5000 zahtjeva. Kako je očito da mnogi ne čitaju zakone, još ima onih koji imaju obveze, a koji se nisu javili za mogući reprogram', rekao je Linić i objasnio da zbog takvih poduzetnika uvodi dodatni rok.

Ističe da se rok za podmirenje obveza s ovom izmjenom ne mijenja i da je on 31. siječnja 2013. godine. 'Produljujemo samo rokove prijave, a na ovaj način će svi oni koji su dužni imati priliku reprogramirati svoje obaveze', rekao je Linić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi