TRŽIŠTE KAPITALA

Likvidnost porasla na krilima blok trgovanja, HT i dalje u fokusu

Bionic
Reading

Kraj tjedna na domaćem tržištu kapitala protekao je bez jasnog sentiment, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz male promjene, dok je likvidnost porasla na krilima blok trgovanja dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su ostale u fokusu ulagača.

Indeks CROBEX je oslabio blagih 0,2 posto, čime je prekinuo niz od tri uzastopna dana rasta, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 ojačao neznatnih 0,03 posto. Od sektorskih indeksa, u crvenom su zaključili indeksi transportnog i turističkog sektora, koji su oslabili redom 2,5 posto i 0,3 posto, dok je dobitnike predvodio indeks sektora industrije s rastom od 2,2 posto.

Ukupno je protrgovano oko 25 milijuna kuna, pri čemu je nešto više od dvije trećine prometa generirano u blok trgovanju dionicama Hrvatskog Telekoma. U redovnom trgovanju, najviše se ponovno trgovalo dionicama Maistre, koje su na prometu od 3,8 milijuna kuna ostale nepromijenjene, a slijede ih dionice Atlantske plovidbe, s prometom od 1,4 milijuna kuna i padom cijene od 6,6 posto, čime su izbrisale dio vrijednost dobivene prethodnih dana.

Loš dan su imale i dionice Adriatic Osiguranja, koje su izgubile 3,3 posto na vrijednosti, iako na nešto skromnijem prometu, dok su dionice Optima Telekoma potonule 2,1 posto.

S druge strane, titula dobitnika dana je pripala dionici Hrvatske poštanske banke, koja je ojačala 3,9 posto, a slijede ih dionice Sunce Hotela, čija je cijena porasla 2,9 posto te se time približila ponuđenoj cijeni objavljenoj u ponudi za preuzimanjem od strane Eagle Hills Zagreb Real Estate.

Dobitnik dana Hrvatska poštanska banka +3,92% 530,00

Gubitnik dana Atlantska plovidba -6,59% 411,00

CROBEX -0,21% 1.992,28