TRŽIŠTE KAPITALA

Likvidnost oslabila, dionički indeksi porasli

Bionic
Reading

Nakon nekoliko dana solidne likvidnosti, domaće tržište kapitala je kraj tjedna dočekalo ipak uz skroman promet. Ukupan dionički promet je iznosio 6,2 milijuna kuna, pri čemu nije bilo nijednog milijunaša u redovnom trgovanju

Dionički indeksi su dan zaključili u blagom plusu, pri čemu su i CROBEX i CROBEX10 porasli nešto ispod 0,4 posto. Porast krajem tjedna nije bio dovoljan da indeksi tjedan završe u zelenom teritoriju. Najlikvidnije izdanje u petak je bila dionica Ericsson Nikole Tesle, s 811 tisuća kuna prometa, čija je cijena pri tome porasla 0,4 posto.

Po prometu slijedi dionica Luke Ploče, sa 779 tisuća kuna protrgovane vrijednosti, uz pad cijene od 0,8 posto. Nešto likvidnije, sa preko 600 tisuća kuna prometa, su bile dionice Hrvatskog Telekoma i Zagrebačke banke, pri čemu je dionica HT-a stagnirala na oko 140 kuna, dok je dionica ZABA-e porasla 1,3 posto. Ostala izdanja su zabilježila promete ispod pola milijuna kuna.

Dobitnik dana je dionica RIZ-odašiljača, čija je cijena uzletjela 9,4 posto, a slijede ju dionice Belja, Turisthotela i redovna dionica Adrisa, koje su redom ojačale 4,4 posto, 2,2 posto i 2,0 posto. Na strani gubitnika vrijedi izdvojiti dionicu Atlantske plovidbe koja je potonula 4,4 posto, a znatnije padove još su upisale dionice AD Plastika i Kraša, koje su oslabile 1,5 posto i 1 posto.

Dobitnik dana
RIZ-odašiljači +9,41% 93,00

Gubitnik dana
Atlantska plovidba -4,41% 130,00

Crobex
+0,39% 1.698,16

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE