dan na burzi

Likvidnost oslabila, CROBEX i dalje u zelenom

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Četvrtak je na domaćem tržištu kapitala protekao bez jasnog sentimenta, s obzirom da su indeksi zaključili na suprotnim stranama, dok je likvidnost oslabila

Ključni dionički indeksi zaključili su na suprotnim stranama. CROBEX je dosegnuo 2.038 bodova uz rast od 0,24 posto. Nešto jači rast je zabilježila njegova uža inačica CROBEX10 s plusom od 0,32 posto dok je širi tržišni indeks CROBEXplus zaključio u crvenom s minusom od 0,10 posto. Sektorski indeksi su se uglavnom crvenili, osim indeksa transportnog sektora, koji je ojačao 1,99 posto te indeksa turističkog sektora koji je ostao nepromijenjen.

Današnja likvidnost je iznosila 11,3 milijuna kuna, što je najniža razina ovaj tjedan. Valamar Riviera je treći dan za redom bila u fokusu investitora s najvećim prikupljenim prometom od 2,7 milijuna kuna, no, danas s rastom od 0,64 posto. Među milijunašima su se našla još dva izdanja, Hrvatski Telekom s prometom od 1,2 milijuna kuna i nepromijenjenom cijenom dionice te Atlantska Plovidba koja je prikupila 1,1 milijun kuna na minusu od 2,12 posto.

Dionice Alpha Adriatica i danas su nastavile sa značajnijim rastom, što im je, među likvidnijim izdanjima, donijelo titulu dobitnika dana sa skokom od 5,65 posto i zaključnom cijenom od 131 kunu, najvišom u posljednje tri i pol godine. Slijede ju dionici Petrokemije s plusom od 4,78 posto te dionice Končara s rastom od 2,63 posto.

Lošije izvedbe imale su dionice Đure Đaković Grupe s minusom od 3,22 posto, zatim dionice Atlantske Plovidbe te dionice Jadroplova koje su izgubile 1,95 posto.

Dobitnik dana: Alpha Adriatic +5,65% 131,00

Gubitnik dana: Đuro Đaković Grupa -3,22% 4,51

CROBEX +0,24% 2.038,08

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!