TRŽIŠTE KAPITALA

Likvidnost ojačala zahvaljujući blok trgovanju, HT i Zagrebačka banka u fokusu

Zagrebačka banka

Zagrebačka banka

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Sredina tjedna na domaćem tržištu kapitala je donijela nešto življe trgovanje, dionička likvidnost je ojačala na krilima blok trgovanja, a indeksi su zaključili u crvenom nakon dva uzastopna dana rasta

Indeks CROBEX je oslabio 0,2 posto na 1.766 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 kliznuo blagih 0,1 posto. Među sektorskim indeksima, gubitnike je predvodio indeks transportnog sektora, koji je s padom od 3,2 posto izbrisao dobitak od prethodnog dana, a u zelenom je zaključio jedino indeks sektora industrije, s rastom od 0,5 posto.

Ukupno je protrgovano nešto manje od 10 milijuna kuna, od čega je 6 milijuna kuna ostvareno u blok trgovanju dionicom Hrvatskog Telekoma. U redovnom trgovanju najaktivnije izdanje i jedini milijunaš su bile dionice Zagrebačke banke, koje su na prometu od 2,2 milijuna kuna izgubile 1 posto na vrijednosti. Slijede ih dionice Podravke, s prometom od samo 200 tisuća kuna te padom cijene od 1,1 posto.

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Titulu gubitnika dana je ipak pokupila dionice Liburnia Riviera Hotela, čija je vrijednost potonula 4,9 posto, a loš dan su imale i povlaštene dionice Končar D&ST, koje su oslabile 2,1 posto.

Na strani dobitnika, povlaštene dionice Croatia osiguranja su porasle 6,7 posto, dok su dionice Končar Elektroindustrije ojačale 1,6 posto.

Dobitnik dana: Croatia osiguranje +6,67% 6.400,00 kn

Gubitnik dana: Liburnia Riviera Hoteli -4,88% 3.900,00 kn

CROBEX: -0,21% 1.766,10 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!