TRŽIŠTE KAPITALA

Likvidnost na najnižoj razini od početka 2015. godine, indeksi se vratili u zeleno

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Cropix / Autor: Oleg Moskaljov/CROPIX

Nakon tri uzastopna dana pada, domaće tržište kapitala je kraj tjedna ipak dočekalo u pozitivnom teritoriju, dionički indeksi su ojačali, dok je likvidnost potonula

Indeks CROBEX je ojačao 0,3 posto na 1.816,49 bodova, što nije bilo dovoljno da nadoknadi gubitak iz prethodnih dana, pa je na tjednoj razini zabilježio pad od 1,2 posto. Uži indeks CROBEX10 je zabilježio rast od 0,4 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus porastao blagih 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, dobitnike je predvodio indeks turističkog sektora, s rastom od 0,5 posto, dok su u crvenom zaključili indeksi sektora industrije, transportnog sektora i sektora industrije, svi s padom od 0,2 posto.

Ukupno je protrgovano mršavih 1,9 milijuna kuna, što je najniža likvidnost još od početka 2015. godine. Niti jedno izdanje nije ostvarilo niti pola milijuna kuna prometa, a najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 369 tisuća kuna ojačale 1 posto. Slijede ih dionice Podravke s prometom od 189 tisuća kuna te rastom cijene od 0,6 posto.

Titulu dobitnika dana je pokupila dionica Instituta IGH, koja je uzletjela 9,2 posto, a dobre izvedbe su imale još i turističke dionice HUP Zagreba i Arena Hospitality Grupe, koje su ojačale redom 3,1 posto i 2,9 posto.

Na strani gubitnika, dionice Tehnike su izgubile 6,5 posto na vrijednosti, dok su dionice Atlantske plovidbe oslabile 1 posto.

Dobitnik dana Institut IGH +9,20% 190,00

Gubitnik dana Tehnika -6,45% 116,00

CROBEX +0,30% 1.816,49

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!