TRŽIŠTE KAPITALA

Likvidnost dodatno oslabila, dobitnik dana Đuro Đaković Holding

Bionic
Reading

Nakon što je produljena suspenzija trgovanja Agrokorovim dionicama, likvidnost na domaćoj burzi je dodatno oslabila. U utorak je protrgovano oko 5,8 milijuna kuna, uz svega dva milijunaša

Dionički indeksi su nastavili s negativnim trendom, te je CROBEX izgubio 0,24 posto na vrijednosti, što je njegov šesti uzastopni dan pada, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 0,21 posto.

Od sektorskih indeksa je najslabiju izvedbu imao indeks transportnog sektora koji je pao 0,7 posto, dok je dobitnike predvodio građevinski sektor čiji je indeks skočio 4,4 posto.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na 1,8 milijuna kuna prometa zanemarivo kliznula u crveno, a po prometu slijedi dionica Valamar Riviere koja je na istom prometu ojačala 0,6 posto. Ostala izdanja su upisala znatno skromnije promete, gdje vrijedi istaknuti tek povlaštenu dionicu Adrisa, s 423 tisuće kuna prometa i blagim padom cijene od 0,1 posto.

Gubitnik dana je bila dionica Tankerska Next Generation, čija je cijena pala 4,2 posto, međutim na skromnoj likvidnosti od oko 40 tisuća kuna prometa, a slijede dionice Peveca, Maistre i Zagrebačke banke koje su izgubile redom 2,3 posto, 1,7 posto i 1,5 posto.

Među dobitnicima vrijedi izdvojiti dionicu Đuro Đaković Holdinga, koja je sa skokom cijene od 9 posto povratila tek dio od 17 posto izgubljene vrijednosti iz prethodna tri trgovinska dana. Dobre izvedbe su imale dionice građevinara Dalekovoda i Ingre sa skokom cijena od 5,6 posto i 3,1 posto, kao i dionica Optime Telekoma koja je porasla 4,4 posto.

Dobitnik dana  Đuro Đaković Holding   +8,99%   38,69

Gubitnik dana  Tankerska Next Generation   -4,21%   67,20

Crobex     -0,24%   1.863,22

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE. ​​​​​​