VIŠE OD MILIJARDU EURA

Lego drugo godinu zaredom ostvario rekordnu zaradu

01.03.2016 u 18:09

Bionic
Reading

Danski proizvođač popularnih kockica Lego u utorak je izvijestio da mu je neto dobit lani ponovo skočila, dosegnuvši novu rekordnu razinu, uz također dvoznamenkasti rast prihoda na svim ključnim tržištima

Neto dobit mu je u 2015. godini skočila 31 posto, na 9,2 milijarde danskih kruna (1,2 milijarde eura), pokazalo je financijsko izvješće danskog proizvođača igračaka. U toj su stavci tako zabilježili rekord drugu godinu zaredom.

Prihodi su im lani porasli 25 posto, na 35,8 milijardi kruna. Sva su ključna tržišta zabilježila dvoznamenkaste stope rasta, uključujući Sjedinjene Države, Veliku Britaniju, Francusku, Brazil, Kinu i Japan, navodi se u izvješću.

Ocijenivši da im je ’2015. bila još jedna fantastična godina’, izvršni direktor Joergen Vig Knudstorp kazao je da su u kompaniji procijenili da se u prošloj godini više od 100 milijuna djece igralo lego kockicama ili je koristilo njihove edukativne materijale u školama.

Lego je prošle godine povećao i broj zaposlenih, za više od 15 posto, i sada zapošljavaju gotovo 17.300 radnika, pokazalo je financijsko izvješće.