NA OTVARANJU TVORNICE GNOJIVA

Kosor ne želi o proračunu ni o Sanaderu

  • Autor: Nenad Marić
  • Zadnja izmjena 15.11.2010 15:02
  • Objavljeno 15.11.2010 u 13:52
Jadranka Kosor Vukovar tvornica mineralnih gnojiva

Jadranka Kosor Vukovar tvornica mineralnih gnojiva

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Tvornica mineralnih gnojiva, u koju je talijanska tvrtka Adriatica investirala 18 milijuna eura, otvorena je u ponedjeljak u Vukovaru u nazočnosti premijerke Jadranke Kosor. Iako su je novinari čekali s pitanjima vezanima uz proračun, problem Ljubljanske banke i Sanaderovo pismo predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu, premijerka Kosor je poručila da neće davati izjave

Tvrtka kapaciteta 250.000 tona mineralnih gnojiva godišnje uposlila je u prvoj fazi 50-ak ljudi, a uskoro planira zaposliti još toliko te namjerava plasirati svoje proizvode na tržište istočne Europe. 'Investicija u Vukovaru pozitivan je signal za Europu, ali i dokaz da su Vukovar, Slavonija i Hrvatska već u Europskoj uniji', poručio je jedan od vlasnika talijanske Adriatice, Massimo Ferro, navodeći da će vukovarska tvornica, simbolično nazvana Adriatica Dunav, ostvarivati godišnji promet od 60 milijuna eura te izvoziti 80 posto svoje proizvodnje.

I za premijerku Kosor je otvaranje tvornice mineralnih gnojiva 'važan iskorak za gospodarstvo Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije te dokaz da se u Hrvatskoj stvara pozitivno ozračje i za strane investicije'. 'Iz Vukovara pozivam sve potencijalne investitore da se priključe realizaciji nekih od 30 velikih infrastrukturnih projekata koje smo nedavno predstavili', poručila je premijerka Kosor.

Iako su je novinari čekali s pitanjima vezanima uz proračun, problem Ljubljanske banke i Sanaderovo pismo predsjedniku Europske komisije Joseu Manuelu Barrosu, u kojem tvrdi da je žrtva političkog progona, preko svojih suradnika premijerka Kosor je poručila da neće davati izjave.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!