u opasnosti više tisuća radnih mjesta

Konzum BiH tvrtkama duguje oko 125 milijuna eura

06.04.2017 u 17:42

Bionic
Reading

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i potpredsjednici Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović imali su konzultacije oko posljedica krize u Agrokoru te su najavili sastanak s predstavnicima ovog koncerna u BiH s obzirom da bosanskohercegovačkim tvrtkama Konzum duguje oko 125 milijuna eura

"Riječ je o nekoliko tisuća radnih mjesta i značajnom dugu dobavljačima u BiH. Moje informacije govore da je riječ o najmanje 250 milijuna maraka (oko 125 milijuna eura), što zaslužuje da se aktiviraju nadležne institucije, kako entitetske tako i s razine Vijeća ministara BiH", rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Pojasnio je kako će se sastanak održati uskoro na poziv predsjedatelja Vijeća ministara Zvizdića zbog hitnosti oko raspleta u Agrokoru.

"Ne treba očekivati da će bilo koji sastanak riješiti situaciju, ali je bitno da strukture vlasti znaju kakve posljedice može izazvati krah ove kompanije", dodao je Šarović. On je naveo kako je već jedan sastanak održan na margini Sajma u Mostaru, kada je predsjedatelj Zvizdić razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

U Bosni i Hercegovini djeluje više kompanija iz koncerna Agrokora, a najistaknutiju ulogu ima Konzum. Ova grupacija u BiH zapošljava više tisuća radnika.