AFERA NA WALL STREETU

Kaznene prijave za insajdersko trgovanje

wall street, burza

wall street, burza

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Američki istražitelji pripremaju se za podnošenje nekoliko prijava protiv cijelog niza osoba povezanih s najnovijom aferom na Wall Streetu. Prema informacijama neimenovanih izvora, spremaju se kaznene prijave protiv osoba izravno povezanih sa milijarderom sa Šri Lanke Rajom Rajaratnamom

Istraga je u ovom slučaju trajala pune dvije godine, a pod nadzorom su bili profesionalci za vrijednosne papire zajedno sa menadžerima hedge fondova, odvjetnicima i ostalim igračima s Wall Streeta, prenosi Bloomberg. Dio istrage oslanja se na podatke prikupljene prisluškivanjem, kao što je slučaj s dijelom istrage koji se odnosi na Rajaratnama. Drugi dio istrage temelji se na podatke Komisije za vrijednosnice i burzu (SEC).

Najveći problem istražiteljima, ne samo u ovom slučaju nego i inače, jest sagraditi kvalitetan slučaj protiv institucionalnih investitora temeljen na nepobitnim dokazima. Menadžeri hedge fondova često odbijaju odgovarati na pitanja regulatora kad se pojavi sumnja na njihova ulaganja, često govoreći kako su to samo statističke slučajnosti naspram milijuna transakcija.

'Ako želite ubiti kralja, onda morate pucati da ubijete. Ako se žele zakačiti sa milijarderom, moraju imati najjače moguće dokaze. Riječi optuženog najsnažniji su dokaz u ovom slučaju', izjavio je Bradley Bennett koji je već istražio slučajeve insajderskog trgovanja, dok su regulatori i suci odbili su komentirati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi