više od prosjeka

Kaufland u Hrvatskoj povećava plaće za 3500 radnika na nerukovodećim položajima

  • Autor: I.Ba.
  • Zadnja izmjena 14.09.2017 13:59
  • Objavljeno 14.09.2017 u 13:59
Kaufland Hrvatska povećava plaće radnicima na nerukovodećim položajima

Kaufland Hrvatska povećava plaće radnicima na nerukovodećim položajima

Izvor: tportal.hr / Autor: KAUFLAND

Za oko 3.500 radnika Kauflanda Hrvatska poveća se prosječna plaća za 11,3 posto u odnosu na do sadašnje isplate. Povećanje će se realizirati u dva koraka tijekom ove i iduće godine, poručili su iz Uprave Kauflanda Hrvatska

Ovaj trgovački lanac zapošljava oko 3.500 radnika u Hrvatskoj, a od kada su se tu 2001. i osnovali, u Hrvatskoj su investirali više od 3,5 milijarde kuna.

'Za uspjeh su zaslužni djelatnici stoga smo ih odlučili nagraditi za trud koji nam svakodnevnim radom i pokazuju. Vođeni željom da nam djelatnici budu zadovoljni i motivirani, želeći im pružiti veću sigurnost i mogućnosti, odlučili smo povećati plaće djelatnicima na nerukovodećim pozicijama', stoji u izjavi Vladimira Tomka, predsjednika Uprave Kauflanda Hrvatska.

Ovisno o poziciji, plaća će biti u prosjeku veća za 11,3 posto

Ovisno o poziciji, plaća će biti u prosjeku veća za 11,3 posto

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovisno o poziciji unutar tvrtke radnicima će se uvesti plaće koje će biti u prosjeku više za 11,3 posto u odnosu na do sada prosječno isplaćenu plaću. Povećanje će se realizirati u dva koraka tijekom ove i iduće godine, stoji u priopćenju Uprave ove trgovačke kuće.

U odnosu na prosječnu plaću koja prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Sektoru trgovine iznosi 6.035 kuna bruto, Kaufland Hrvatska će nakon povećanja, isplaćivati preko 20 posto veću plaću u odnosu na prosječnu u ovom sektoru.

'Prilikom donošenja odluke usredotočili smo se na djelatnike na nerukovodećim pozicijama koji su zaposleni u poslovnicama, centrali i skladištu. Smatramo da su najvažnije bile promjene upravo za ove pozicije, a ne primjerice menadžment', istaknuo je Tomko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Komentari čitatelja 1

Prikaži sve
  • runolistorhideja

    14.09.2017 18:06

    Bravo!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi