POVEĆANJE TEMELJNOG KAPITALA

Karlovačka banka ide u novu dokapitalizaciju

16.04.2015 u 15:15

Bionic
Reading

Na glavnoj skupštini Karlovačke banke, sazvanoj za 22. svibnja ove godine, dioničari će odlučivati o davanju ovlaštenja bančinoj upravi za donošenje odluke o povećanju temeljnog kapitala za najviše 78 milijuna kuna izdavanjem novih dionica

Kako se navodi u pozivu za Glavnu skupštinu objavljenom u četvrtak, nakon povećanja temeljni kapital Banke iznosio bi najviše 234,67 milijuna kuna.

Skupštini se predlaže da se dokapitalizacija provede uz isključenje prava prvenstva postojećim dioničarima pri upisu novih dionica.

Među predloženim odlukama je i ona o opozivu Danijela Žambokija s dužnosti člana Nadzornog odbora Karlovačke banke te odabira Krune Kovačevića za kandidata za člana NO-a na mandat do veljače 2018. godine.

Karlovačka banka u veljači 2014. dobila je nove vlasnike - Ivana Žabčić i Marka Vukovića, inače vlasnike karlovačkog HS Produkta, a tijekom prošle godine dokapitalizirana je u tri navrata, u ukupnom iznosu od približno 132 milijuna kuna te je provedeno restrukturiranje kako bi nastavila stabilno poslovati.

Krajem prošle godine bilanca banke iznosila je 1,725 milijardi kuna te je bila 10,6 posto veća nego početkom godine. Banka je prošlu godinu završila sa 5,4 milijuna kuna dobiti, nakon gubitka od 113 milijuna kuna u 2013.