POS ZA GRADONAČELNIKOVA NEĆAKA

Jure Radić preuzeo projekt Nade Dimić od Keruma

  • Autor: O. I. N.
  • Zadnja izmjena 09.02.2011 16:06
  • Objavljeno 09.02.2011 u 16:06
požar nada dimić

požar nada dimić

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Davor Puklavec

Iz Instituta IGH danas su preko Zagrebačke burze izvijestili da su s tvrtkom Kerum finalizirali prijenos poslovnih udjela tvrtke Elpida, koja je nositelj investicijskog projekta Nada Dimić u Zagrebu

Kako se navodi u burzovnom priopćenju, na temelju tog ugovora Kerum d.o.o. je na Institut IGH prenio 50 posto temeljnog kapitala društva Elpida d.o.o. za građenje sa sjedištem u Splitu za iznos od 31,30 milijuna kuna.

Kerumova Elpida vlasnik je investicijskog projekta Nada Dimić u Zagrebu. 'Nakon predmetne transakcije po 50 posto udjela u Elpidi drže Institut IGH i Stipić grupa, čime je nastavljena suradnja tih kompanija na investicijskom razvoju projekta', dodaje se u priopćenju.

Drugo današnje priopćenje s Burze navodi da je Kerum s Institutom IGH mijenjao zemljište tvornice Nada Dimić. Stopostotni udjel IGH-ove tvrtke Kila – koja je vlasnik 34.000 metara četvornih zemljišta u naselju Kila na periferiji Splita, na kojem je gradska vlast prije šest godina trebala graditi jeftine stanove po sustavu poticane stanogradnje, preuzeo je Kerumov nećak Igor Sapunar. Institut IGH je na Kerumova nećaka prenio projekt Kila, transakcija je vrijedna 40,2 milijuna kuna, a kako su mediji već najavljivali, realiziran je u zamjenu za zemljište nekadašnje tvornice Nada Dimić u Zagrebu.

Novi šoping centar ili novi poslovni prostori?

'Stipić Grupa i IGH zajedno će razviti projekt koji će biti poslovne namjene te će ga ponuditi na tržištu kao atraktivnu gradsku lokaciju s izrazitim prometnim i arhitektonskim atributima uvažavajući pritom odredbe konzervatora i ostalih nadležnih ustanova. Radovi na razvoju i cijela dinamika projekta u Branimirovoj ulici intenzivirat će se u sljedećim mjesecima.', priopćili su građevinari, iz čega se može zaključiti da će tamo niknuti novi šoping centar ili novi poslovni prostori.

'Ova zajednička akvizicija se nastavlja na uspješnu suradnju s našim partnerom, tvrtkom IGH, koja se potvrđuje na projektima Ban i Bundek na kojima su radovi u punom zamahu. Vjerujemo kako ćemo i na ovom primjeru pokazati kako je samo pokretanjem novih investicijskih ciklusa moguće pokrenuti pozitivne gospodarske trendove u zemlji', izjavio je Sven Mueller, član Uprave Stipić Grupe.

'Projekt u Branimirovoj je značajan projekt koji i u ovako otežanim uvjetima poslovanja ima velik tržišni potencijal. Iskustvo i know how oba partnera osigurat će kvalitetan razvoj i realizaciju ovog projekta', izjavio je Tomislav Alpeza, direktor investicija i razvoja projekata u Institutu IGH.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi