NAGRADE ODABRANIMA

Jure Radić bogatiji za 900.000 kuna

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 13.11.2009 12:03
  • Objavljeno 13.11.2009 u 11:38
Jure Radić

Jure Radić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Nadzorni odbor Instituta IGH nagradio je predsjednika Uprave Juru Radića i članove Nadzornog odbora Petra Đukana i Dinka Tvrtkovića dionicama Instituta u vrijednosti 1,6 milijuna kuna

Jedini član Uprave, direktor Jure Radić stekao je 280 redovnih dionica društva i time postao bogatiji za 900.000 kuna, kolika je trenutna vrijednost toga dioničkog paketa.

Predsjednik Nadzornog odbora Petar Đukan stekao je 150 redovnih dionica, a član Nadzornog odbora Dinko Tvrtković 60 redovnih dionica.

Zanimljivo je da je odlukom Nadzornog odbora nagrađen samo dio članova u kojem se nalaze još Aleksandar Čaklović, predsjednik Uprave Autoceste Zagreb - Macelj, Slavko Kojić, zagrebački pročelnik za financije i Franjo Gregurić, bivši premijer.

Unosne nagrade dodijeljene su unatoč prilično nezavidnom financijskom stanju Instituta IGH. Kao i većina građevinskih tvrtki, IGH je suočen s problemom nelikvidnosti zbog otežane naplate potraživanja. Krajem rujna nenaplaćena potraživanja dostigla su 252 milijuna kuna, a u prvih devet mjeseci tvrtka je ostvarila negativan novčani tijek iz poslovnih aktivnosti od čak 188 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi