ČEKA SE ODLUKA VIJEĆA

Juraj Hrvačić preuzima Radio 101

20.06.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Na javnom otvaranju ponuda za kupnju Radija 101 najizdašnija ponuda bila je ona Media servisa u iznosu od 15 milijuna, 101 tisuću i 101 kuna

Stečajni upravitelj Maroje Stjepović istaknuo je za Radio 101 da će do kupoprodaje doći tek ako Vijeće za elektroničke medije izda suglasnost za prijenos koncesije.

Media Servis dio je medijskog carstva Juraja Hrvačića, radijska informativna agencija, koja vijestima opslužuje četrdesetak radiostanica, formalni osnivač Media sevisa jest njegov bliski suradnik Braco Vuković, a direktorica je Jasna Vaniček-Fila, bivša Bajsova glasnogovornica. Kao prvi osnivač Media servisa bio je upisan Obiteljski radio, kojeg su zajedno osnovali Juraj Hrvačić i Miroslav Kutle.

Uz Mediju servis na natječaj za Stojedinicu javila su se još dva kandidata, Hit press, iza kojeg navodno stoje braća Majher, nudio je 10 milijuna kuna, i Imposible egresus, njemački investitor, bio je spreman platiti osam i pol milijuna kuna.

Glavni urednik Radija 101 Željko Matić kazao je za tportal da ga veseli sređivanje situacije na Radiju.

'Novi vlasnik morat će poštivati programske osnove temeljem kojih je Radio 101 dobio koncesiju, ne vidim razloga da to ne rade, jer ovakav radio treba Zagrebu. Mislim da se novom vlasniku ovaj novac može isplatiti kroz deset godina. Što se tiče mene kao urednika, na meni je da prihvatim novog vlasnika, sigurno neću zbog nikoga mijenjati svoja uvjerenja', izjavio je Matić.