zatvaraju se poslovnice

Još jedan njemački modni lanac proglasio bankrot

02.01.2024 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon stečaja u rujnu 2023. njemački modni lanac Rübsamen intenzivno traži nove investitore – ali zasad bez uspjeha. Prema izvješću 'Fashion Uniteda', direktor Marcus Vorwohlt sada planira pronaći 'neovisno rješenje' i preuzeti cijelu grupaciju. Sada se radi ušteda zatvaraju i brojne poslovnice diljem Njemačke

To bi se moglo omogućiti prijenosom restrukturiranja na novu pravnu osobu ili kroz stečajni plan. Na taj način bi se u Rübsamenu moglo osigurati do sto radnih mjesta.

A tijekom restrukturiranja su uštede neizbježne, zbog čega će se značajno smanjiti broj podružnica u Augsburgu te će doći do smanjenja osoblja. Osim toga, četiri podružnice bit će zatvorene do kraja siječnja 2024., uključujući Weilheim, Aichach,Schrobenhausen kao i partnerska trgovina u Friedbergu, piše Fenix-magazin.

Sukladno tome, ostaje otvoreno samo sjedište u Augsburgu i još sedam podružnica. Vorwohlt naglašava da 'trenutačna situacija u maloprodaji i promjene potrošačkih navika' modnom lancu Rübsamenu nisu ostavili drugog izbora.