OTPREMNINE ILI OSTANAK?

Janaf za staru upravu našao nove urede

26.02.2012 u 17:51

Bionic
Reading

U poslovnoj zgradi BCI u zagrebačkoj Miramarskoj ulici, u kojoj je sjedište Janafa, unajmljeni su novi uredi za smijenjenu uprava Janafa, Antu Markova, Antu Dodiga i Petra Grđana. Iako je zasjela nova uprava na čelu s Draganom Kovačevićem, stari menadžeri su još uvijek tamo, u novim kvadratima, a u Janafu nam kažu da se ugovori direktorske trojke još uvijek preispituju, kao i namjena novounajmljenih prostora

Neslužbenu informaciju da je uoči smjene koju je provela nova vlast Janaf unajmio dodatne urede u zgradi BCI u Miramarskoj kako bi smjestio predsjednika i članove Uprave Antu Markova, Antu Dodiga i Petra Grđana potvrdili su nam u tom državnom poduzeću.

'Nova uprava preispituje namjenu unajmljenih dodatnih poslovnih prostora', odgovorili su na tportalov upit.

No čini se da bi ih mogli i zadržati, jer iako se očekivalo da će Ante Markov napustiti Janaf, prema neslužbenim informacijama, novi šef Dragan Kovačević mogao bi pronaći mjesta za svog prethodnika, možda čak i u savjetničkoj ulozi.

Na naše pitanje hoće li Markov ostati u Janafu i koji mu je status odgovaraju: 'Temeljem opoziva od strane Vlade RH i Nadzornog odbora i imenovanjem nove Uprave, Ante Markov, Ante Dodig i Petar Grđan nisu više članovi Uprave Janafa te se trenutno preispituju uvjeti iz njihovih ugovora, koje je odobrio prijašnji Nadzorni odbor, kao i pravne posljedice spomenutih ugovora.'

Iz ovog bi se moglo zaključiti da se vode pregovori oko isplate otpremnine, koja je definirana menadžerskim ugovorima, što je suprotno medijskim tvrdnjama da bivši predsjednik Uprave Markov nema pravo na otpremninu. Nije isključeno da u Janafu žele novim angažmanom članova stare uprave izbjeći plaćanje otpremnine ili su možda procijenili da će korištenjem njihovih kompetencija tvrtka profitirati.

I to bez obzira na nedavni skandal kada je otkriven neobičan poslovni aranžman koji je Ante Markov sklopio s ruskim Zarubežnjeftom i misterioznom off shore tvrtkom White Falcon iza koje formalno stoji obrtnik iz Sv. Nedjelje Bruno Mlinar. Odmah nakon ovog još neriješenog skandala uslijedio je novi, koji je priredila Milanovićeva Vlada imenujući na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Srećka Ferenčaka, nepravomoćno osuđenog za gospodarski kriminal. Nakon burne reakcije javnosti, odluka je ipak povučena pa je na njegovo mjesto došao drugi HNS-ovac, Krešimir Komljenović.