POTRAŽNJA PREMAŠILA PONUDU

Jagma za dionicama Podravke u dokapitalizaciji

22.07.2015 u 14:01

Bionic
Reading

Podravka je uspješno provela dokapitalizaciju - u prva dva kruga upisa i uplate novih dionica postojeći dioničari i radnici upisali su svih 1,7 milijuna novih dionica i ukupno uplatili 510 milijuna kuna, dok je iskazani interes bio 33 posto veći od raspoloživog broja dionica, objavljeno je u srijedu iz Podravke

Naime, u prva dva kruga upisa i uplate novih dionica postojeći dioničari i radnici upisali su i uplatili ukupno više od 2,26 milijuna novih dionica. Viškovi uplaćenih sredstava bit će vraćeni ulagateljima najkasnije do 27. srpnja.

'Interes za upis dionica u prva dva kruga dokapitalizacije bio je 33 posto veći od raspoloživih novih dionica te iskazujemo iznimno zadovoljstvo zbog ovakvih rezultata i uspješnosti upisa. To govori o izuzetnom povjerenju postojećih dioničara i radnika u Podravku, njezin pozitivan rast i razvoj. Zato se i ovom prilikom zahvaljujemo svima na iskazanom povjerenju i podršci našem daljnjem razvoju. Nastavljamo provedbu strategije rasta i jačanja Podravke za koju smo uvjereni da može postati najuspješnija internacionalna kompanija iz Hrvatske', istaknuo je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke nakon završetka II. kruga upisa i uplate novih dionica.

Upis i uplata novih dionica odvijao se, naime, u dva kruga, a s obzirom da je interes u ta dva kruga bio dovoljan, treći krug se neće niti provoditi.

Prvi je krug bio namijenjen isključivo radnicima, koji su u razdoblju od 7. do 13. srpnja upisali i uplatili 88.475 novih dionica, a upisalo ih je i uplatilo 615 radnika, navode iz Podravke.

U drugom su krugu, od 7. do 20. srpnja, nove dionice upisivali postojeći dioničari. Oni su upisali i uplatili ukupno 2.174.304 nove dionice. Time je iskazana potražnja značajno premašila broj dionica na raspolaganju pa je u drugom krugu postojećim dioničarima alocirano ukupno 1.611.525 novih dionica, navode iz Podravke.

Ujedno najavljuju kako će svi preostali viškovi uplaćenih sredstava, kao i ona sredstva u odnosu na koja je upis eventualno opozvan u predviđenom roku, biti vraćeni ulagateljima najkasnije do ponedjeljka, 27. srpnja.