međunarodne linije

Jadrolinija će za ovu sezonu iznajmiti trajekt iz Norveške, ovo su detalji impresivnog broda

14.02.2024 u 08:47

Bionic
Reading

Jadrolinija će za ovu turističku sezonu unajmiti norveški trajekt »Oslofjord«, kapaciteta prijevoza 350 vozila i 1.350 putnika, kojim će održavati međunarodnu liniju između Dubrovnika i talijanskog Barija, potvrđeno je za Novi list iz nacionalnog putničkog brodara.

Brod je izgrađen 1993. godine u Švedskoj, opremljen je u Norveškoj, gdje je i u cijelosti obnovljen 2014. godine, a plovio je u floti norveškog brodara Fjordline, na liniji od Sandefjorda u Norveškoj do Stromstada u Švedskoj.

Iz Jadrolinije su za Novi list potvrdili najam broda na rok od tri mjeseca, uz mogućnost produljenja najma, kao i uz najavu mogućnosti kupnje broda, ukoliko se pokaže isplativim i održivim na navedenoj liniji, iako, kako se neslužbeno doznaje, mogao bi biti angažiran i na drugim nacionalnim i međunarodnim linijama, prema potrebama brodara.

Oslofjord je dužine 134,5 metara i širine 24 metara, a na osam paluba nalaze se brojni dodatni sadržaji za putnike poput restorana, kafića, igraonice za djecu i trgovine, ali i lijepo uređenih vanjskih paluba.

'Oslofjord predstavlja značajno unapređenje usluge, komfora i sadržaja koje Jadrolinija pruža svojim putnicima. Uključivanjem Oslofjorda na liniji Dubrovnik – Bari putnike očekuje veliki broj polazaka s obje strane Jadrana, čak deset putovanja tjedno. Brod dolazi u Hrvatsku krajem ovog mjeseca nakon čega odlazi u brodogradilište na osnovne prilagodbe vizualnom identitetu Jadrolinije, te potom i uključenje u putnički pomorski prome', stoji u odgovoru Jadrolinije, a pretpostavlja se da će se preinake odraditi u Remontnom brodogradilištu 'Viktor Lenac'.

Brod Oslofjord inače plovi operativnom brzinom od oko 17 čvorova, a procjenjuje se da bi mu za putovanje na relaciji između Dubrovnika i Barija trebalo oko šest i pol sati.