nakon sinoćnje objave

Iz Vlade se oglasili o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi arapskom investitoru

03.11.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Nakon sinoćnje vijesti o prodaji udjela Sberbanka u Fortenovi arapskom investitoru Saifu Alketbiju Vlada se oglasila priopćenjem, u kojem su istaknuli da 'ne mogu komentirati pozadinu konkretne poslovne operacije jer o njoj nemaju nikakvih službenih saznanja, niti je u tome Vlada na bilo koji način bila uključena'

'Nadležni resori provjerit će sve relevantne činjenice vezane uz preuzimanje udjela Sberbanka u Fortenovi. Podsjećamo da je suvlasnička uloga ruskog Sberbanka, kao tadašnjeg vjerovnika Agrokora, rezultat poslovnih odluka bivše uprave Agrokora, a ne odabir Vlade. Poznata je činjenica da je Sberbank i ranije već najavio namjeru izlaska iz suvlasništva Fortenove.

Vlada je surađivala i komunicirala s Upravom Fortenove u pogledu suočavanja s posljedicama ruske agresije i primjene sankcijskog režima na poslovanje kompanije, a vodeći računa o ukupnoj gospodarskoj i financijskoj stabilnosti. No nije bilo nikakve komunikacije ni suradnje, a ni konkretnih spoznaja o poslovnoj operaciji koju su mediji objavili sinoć u večernjim satima', poručili su iz Vlade.