karijere

Ivan Jandrić iz Addiko banke ponovno izabran za predsjednika Udruženja banaka HGK

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 18.03.2021 13:45
  • Objavljeno 18.03.2021 u 13:29
Ivan Jandrić

Ivan Jandrić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mario Poje

Članice Udruženja banaka HGK na jučer održanoj izbornoj sjednici jednoglasno su izabrale člana Uprave Addiko banke Ivana Jandrića za predsjednika Udruženja u slijedećem četverogodišnjem mandatu, a za njegove zamjenike izabrani su član Uprave Hrvatske poštanske banke Anto Mihaljević i direktorica Financiranja Zagrebačke banke i Mirela Budojević Čulo.

'Udruženje će nastaviti provoditi aktivnosti koje su od zajedničkog interesa za bankarski sektor, a posebno one koje se odnose na razvoj financijske pismenosti građana i poslovnih subjekata te na unaprijeđenje zakonodavnog okvira“, rekao je Jandrić i dodao kako očekuje nastavak suradnje s relevantnim institucijama (Ministarstvo financija, HNB, HANFA, HBOR, Hrvatska agencija za osiguranje depozita, FINA) te razmjenu mišljenja o aktualnim temama od kojih je zamjena hrvatske kune eurom svakako jedna od važnijih. “HGK je dobra poluga za raspravu i komunikaciju zajedničkih stavova i inicijativa prema drugim gospodarskim sektorima i nadležnim institucijama' poručio je Jandrić.

Potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher rekao je kako će HGK nastaviti povezivati banke i gospodarstvenike kroz komorski sustav. „Upravo u doba globalne pandemije važnost povezivanja financijskih institucija, naročito banaka i gospodarstvenika došla je do izražaja što potvrđuju i brojni upiti i zahtjevi gospodarstvenika koje HGK svakodnevno zaprima i koje rješavamo u komunikaciji s financijskim institucijama, bilo da se radi o odgovorima na upite, sastancima ili tematskim edukacijama, kazao je potpredsjednik HGK.

Na sjednici se raspravljalo i o dvije teme koje su banke istaknule kao izuzetno važne u ovom trenutku. Tako je direktorica Hrvatske agencije za osiguranje depozita Marija Hrebac održala izlaganje o novom Zakonu o sustavu osiguranja depozita koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, a o zamjeni hrvatske kune eurom s posebnim naglaskom na ulogu banaka u cijelom procesu govorio je viceguverner HNB-a Michael Faulend.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!