562 sudionika

Istraživanje: 97% sudionika ovogodišnjeg izdanja Combis konferencije planira dolazak i iduće godine

15.06.2018 u 11:57

Bionic
Reading

Dvanaesto izdanje COMBIS konferencije koje je održano u novom, proljetnom terminu, okupilo je rekordnih 562 sudionika

Dvanaesto izdanje Combis konferencije, jedne od najvećih regionalnih tehnoloških konferencija, okupilo je ukupno 562 sudionika, što je povećanje od 11,5 posto u odnosu na godinu ranije i dosad najveći broj sudionika.

'Izuzetno smo ponosni što je dvanaesto izdanje konferencije ne samo okupilo najveći broj ICT stručnjaka dosad, nego i kreiralo izuzetno pozitivna očekivanja od idućeg izdanja', izjavila je Renée Saboti Slovenc, direktorica Combis konferencije, dodavši kako je čak 97 posto ispitanika odgovorilo kako planira posjetiti i iduće izdanje Combis konferencije.

Combis konferencija održala se od 23. do 25. svibnja u Poreču, u trodnevnom formatu. Jedna od glavnih ideja ovogodišnje Combis konferencije bila je gejmifikacija, kroz koju su se mini konferencijska događanja povezala sa službenim dijelom konferencije. Naime, Combis je u suradnji sa sponzorima organizirao više od deset dodatnih događanja za vrijeme trajanja konferencije: neka vezana uz IT, neka namijenjena edukaciji i razvoju u drugim područjima, kao i snažnom networkingu.

'Drago nam je što smo realizirali ideju gejmifikacije onako kako smo je i zamislili, što smo osigurali za svakog sudionika kreiranje novog i drugačijeg konferencijskog doživljaja i iskustva. Više od 60 posto posjetitelja konferencije je aktivno sudjelovalo u CoCo Questu, što je više od svih naših očekivanja', istaknula je Saboti Slovenc.

Combis konferencija ove je godine održana u novom, proljetnom terminu, a kroz tri dana ponudila je 29 stručnih IT predavanja, 4 plenarna predavanja te više od deset mini događanja. Uz to, na Combis konferenciji se održalo i treće izdanje hackathona try{code}catch - 24-satnog natjecanja u programiranju za studente.

Prema ocjenama sudionika, najbolje predavanje bilo je 'Palo Alto Networks Security Operating Platform'. Na drugo mjesto zasjelo je predavanje tvrtke Cisco 'Kolaboracija kao pokretač promjena poslovnih modela', dok je na trećem mjestu 'F5 Application Protection 2018. - Od WAF-a do mehanizma automatske zaštite'.

Sudionici su odlučili kako je najbolji predavač konferencije Tomislav Kosanović, voditelj odjela za razvoj poslovnih tehnologija u Hrvatskom Telekomu.

Uz Hrvatski Telekom, partnera konferencije, Combis konferenciju su podržali platinum sponzor Cisco, zlatni sponzori Dell EMC i Intel, F5, Fortinet, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Netapp, Palo Alto Networks, Unify i Veeam Software, srebrni sponzori Lexmark i Microsoft Hrvatska te medijski pokrovitelji ICTbusiness.info, Lider, Mreža, Netokracija, Novi list, Privredni vjesnik, točkanai.hr, tportal.hr, Večernji list i Yammat FM.

Sve informacije o konferenciji potražite na službenoj stranici 12. COMBIS konferencije.