H&MV Engineering

Irska tvrtka otvorila ured u Osijeku, planiraju zaposliti desetke inženjera

10.08.2023 u 16:58

Bionic
Reading

Irska tvrtka H&MV Engineering otvorila je u četvrtak ured u Osijeku u kojemu je zaposleno 14 djelatnika, a idućih tri do pet godina taj broj bi prema planu trebao biti povećan na 70

Radi se o tvrtki koja se bavi projektiranjem, izvođenjem radova i puštanjem u pogon visokonaponskih trafostanica i prateće infrastrukture za spajanje obnovljivih izvora energije i velikih potrošača na elektroenergetsku mrežu.

Osječki ured otvoren je na inicijativu Dražena Tubića, Osječanin koji se po završetku studija na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT), 2020. godine zaposlio u H&MV Engineeringu i dvije godine za njega radio u Njemačkoj.

Glavni izvršni direktor H&MV Engineeringa P.J. Flanagan je najavio plan prema kojemu bi sljedećih tri do pet godina u Osijeku bilo zaposleno više od 70 inženjera.

"Želimo ostati što duže, naša je tvrtka globalni lider u projektiranju i puštanju u pogon visokonaponskih trafostanica, a naš rad prepoznaju klijenti u cijelom svijetu", rekao je. Suradnja FERIT-a s tvrtkama jedan je od strateških ciljeva, rekao je prodekan za poslovanje, tehnologiju i suradnju s gospodarstvom Marinko Barukčić.

Otvaranje ureda u Osijeku zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin ocijenio je izvrsnom pričom o uspjehu koja pokazuje potencijal Osijeka i obrnuti trend od onoga prije nekoliko godina, kada su mladi iseljavali.

Sjajno je da se studenti FERIT-a koji su otišli raditi u Irsku vraćaju u Osijek, rekao je Vulin.